Kultura je pesem, ples in zgodba. Kultura je slika, nasmeh, je lepa beseda, spomin, spoštovanje, tradicija in druženje. V našem vrtcu se trudimo, da vse našteto združujemo in se vsakodnevno srečujemo s kulturo skozi različne dejavnosti. Prav poseben poudarek pa smo dali kulturnim dejavnostim v bližajočih se dneh ob slovenskem kulturnem prazniku – 8. februarju.

V dneh do prihajajočega slovenskega kulturnega praznika smo v vseh enotah našega vrtca z vsakodnevnimi dejavnostmi in s prireditvami počastili spomin na našega največjega pesnika, Franceta Prešerna. Otroci so se pod mentorstvom svojih vzgojiteljev izražali na vseh področjih. Z otroki smo se pogovarjali o državnim praznikih in spoznali državne simbole. Skozi igro smo z jezikom ter likovno in glasbeno umetnostjo spoznavali pesnika in njegova dela.

8. februar – Prešernov dan smo po enotah obeležili s proslavo. Prisluhnili smo slovenski himni – Zdravljici, ki so jo zapeli otroci pevskega zbora. Spomnili smo se na našega pesnika in prisluhnili nekaterim njegovim pesmim. Pesnik je bil v osnovni šoli kot odličnjak zapisan v  Zlato knjigo. V našem vrtcu pa je France Prešeren kot naš največji slovenski pesnik zapisan predvsem v srcih otrok in vseh zaposlenih. 

Zapisala: Nataša Tucelj

DSC_2132 [1600x1200]                         DSC_2137 [1600x1200]   DSC_2139 [1600x1200]                                                                                                    DSC_2136 [1600x1200]