Spoštovani starši.

Vlada RS je sprejela sklep s katerim postopno odpira vrtce z 18. 5. 2020.  Ob odprtju bomo v vrtcu upoštevali priporočila NIJZ, ki jih je ta pripravil za naše področje.

Do torka 12. 5. moramo imeti, skladno z navodili MIZŠ in NIJZ, izjave staršev, ali bodo 18. 5. 2020 v vrtec pripeljali otroka, ob kateri uri in kako dolgo (do katere ure) bo otrok v vrtcu. Starše naprošamo, da nam na uradni naslov vrtca vrtec@vjg.si najpozneje do torka posredujete izpolnjeno prijavnico (skenirano ali fotografirano) priloga 1 za ponovno vključitev vašega otroka od 18. 5. in za dva nadaljnja tedna.

Skladno z veljavno zakonodajo se bo začel vrtec obračunavati z dnem ponovne vključitve otroka. Za otroke, ki se še ne bodo vključili v vrtec, je do prve ponovne vključitve po sproščanju ukrepov zaradi zajezitve epidemije z boleznijo COVID1 19, vrtec brezplačen.

Kljub postopnemu sproščanju ukrepov je potrebno še vedno zelo skrbno ravnati,  še posebej z ranljivimi skupinami, zato je NIJZ pripravil navodila  z opredelitvami otrok za katere ni priporočena vključitev v vrtec v tem obdobju priloga 2.

Najpomembnejše in prvo zaščitno varovalo, ki ga je  za ohranjanje zdravja vseh (družin, zaposlenih), potrebno upoštevati,  je da v vrtec lahko pridejo samo popolnoma zdravi otroci, ki niso bili v stiku z obolelimi. Starši boste izpolnili izjavo priloga 3 in jo ob ponovni vključitvi  oddali strokovnemu delavcu vrtca.

Protokol in navodila za ravnanje ob prihodu in odhodu bomo objavili.

Vsi že komaj čakamo, da se znava srečamo v »našem » vrtcu; prav tako pa bomo delovali samozaščitno in upoštevali priporočila za varno bivanje.

 

Ravnateljica:

Marta Hrženjak

Priloga 1 IZJAVA STARŠEV

Priloga 2 Sklep-RSK-za-pediatrijo-8.-korespondencna-seja-30042020

Priloga 3 Izjava zdrav otrokEST